Usluge

Metal keramika:

Metal keramika

Fiksno-protetski rad s metalnom osnovom i estetski obložen keramikom. Metalna osnova je biokompatibilna, što znači da ne izaziva alergijske reakcije jer ne sadrži nikal i berilij. Keramika je proizvođača Degudent, Kiss ili Love, ovisno o slučaju i željama pacijenta.

Cercon:

DSC_0284

Materijal izuzetne čvrstoće, tvrdoće te estetski najprihvatljiviji. Uz individualno slaganje keramike na circonij krunici, postiže se vrhunska kopija Vašega zuba ili željenog izgleda. Koristimo tehnološki novitet – HT Circon. HT Circon je visoko translucentan, što znači da lomom svjetla poprima boju preostalih zuba u Vašim ustima ili obrušenog zuba. Takvom prilagodbom postiže se prirodan izgled, nema tamnog ruba oko završetka krunice te je bolja kompatibilnost. Preporučuje se pacijentima s bruksizmom (škripanje zubima) jer zbog njegove iznimne tvrdoće nema bojazni od pucanja (chipping), te pacijentima koji zahtjevaju vrhunsku estetiku.

Ljuskice (veneers):

Ljuskice

Ljuskice su tanke i prozirne, te predstavljaju estetsko riješenje za pacijente koji žele ukloniti dijasteme (razmak između zuba), promijeniti oblik frontalnih (prednjih) zuba ili riješiti diskolorizaciju (promjena boje). Uz minimalno ili nikakvo brušenje zuba dobiva se adekvatno estetsko rješenje i besprijekoran osmijeh. Rade se na press-keramici ili su individualno slojevane na dublirnom modelu.

Press keramika:

Press keramika

Press keramična kruna je kruna u potpunosti izrađena od estetsko-keramičnog materijala, za razliku od metal keramike koja u svojoj osnovi ima metalnu podlogu.
Zbog izostanka metalne podloge, mogućnosti imitacije prirodne boje i oblika zuba su neograničene. Indicirane su u području frontalnih (prednjih) zuba.

Implantati:

Implantati

Implantat je umjetni nadomjestak kojim se u potpunosti nadomještava izgubljen zub zajedno s korijenom i krunom zuba. Prednost implantološke terapije je mogućnost nadomještanja samo jednog izgubljenog zuba, bez brušenja susjednih, zdravih zuba. Može se koristiti i kao sidro za fiksne ili mobilne protetske radove uz zadovoljavanje svih funkcijskih i estetskih zahtjeva.

Mobilna protetika:

Mobilna protetika

Mobilni protetski rad je svaki nadomjestak kojeg pacijent može samostalno vaditi iz usta. Radi se u slučaju kada nije moguće izvesti fiksni protetski rad. U kombinaciji s nadogradnjama, ugradnjom malog broja implantata i estetskom postavom može se doći do vrhunskih esteskih i funkcionalnih rezultata. Certificirani smo za izradu mobilnih protetskih radova Candulor sistema.

Kombinirani radovi:

DSC_0476

Kombinirani rad je spoj fiksnog i mobilnog protetskog nadomjestka. Po želji pacijenta fiksni i mobilni segmenti mogu biti povezani zglobnim vezama (izostanak metalnih kvačica na zubima). Tada nema vidljivog prijelaza između fiksnog i mobilnog segmenta jer je zglobna veza skrivena u mobilnom dijelu proteze (zglobna veza zamijenjuje kvačicu). Kod ovakvih radova moguće je maksimalno reducirati (smanjiti) tijelo proteze, što rezultira ugodnijim nošenjem protetskog nadomjestka.

Udlage:

Udlage

Preporučuju se pacijentima s bruksizmom (škripanje zubima). Udlaga će Vam smanjiti oštećenja zuba i bolove u čeljusnom zglobu. Također radimo i udlage za izbjeljivanje zuba,te udlage kod završetka ortodontske terapije.